Na zabrzańskim MOSiRze t lutym 2010 roku zaczęło się tzw.MMA pod kierunkiem mojego dawnego studenta jeszcze za czasów SHUDOKAN.Podstawą treningu jest Sambo poniewaz Alex jest Ukraińcem."Niech sobie jest",chociaż miałem okazje ich przetestować jak mi wleżli na tatami w butach Oraz na stadionie w czasie zabezpieczenia jednego z meczy ligowych.To niestety prawda trenują tam "Bojówkarze"z ustawek-dla mnie to jest potwarz dla sztuk walki,że takie głupole maja coś wspólnego ze sztukami walki-Komercja!!!Poza tym zajecia wygladaja troche dziwnie :walenie w worek,gadanie ,gadanie ,gadanie,kulanki,gadanie-bez udzału instruktora z całym szacunkiem dla Alexa(brak kontroli nad grupą).Wnioski wyciagnijcie sami...
Szanowny panie BDB chętnie pana zaproszę na trening do mojego Dojo w Zabrzu i pokarze panu co to Yoshinkan Seiseikai Aikido(nawet jego skuteczność).Potrenuj troche chłopie dłużej i nabierz ogłady bo takimi wypowiedziami przynosisz wstyd swojemu Sensei.Gdzie twoja skromność?Mam nadzieję, ze pana nie uraziłem ale mierzi mnie jeśli ktoś wypowiada sie na temat nauczycieli różnych sztuk walki sam będąc tzw."mistrzem siłowni w piwnicy jednoosobowej"Proszę o wybaczenie ale takie pisanie jest poniżej krytyki.Pozdrawiam pana serdecznie i przepraszam jeszcze raz.