Pomyślałem, że nowy temat będzie ok.
Pomimo iż nie jest to pierwszy artykuł o naszej szkole to zachęcam do jego lektury.
I zachęcam do wklejania tu przez was artykułów z przeszłości (wiem, że jesteście w stanie je odszukać w archiwach gazet) oraz tych co mam nadzieję jeszcze się ukażą .
Zawsze jednak ciągnęło mnie do judo. ..... Spróbuję teraz swych sił na innym polu bliższym temu czego oczekuję.
Trzeba było uczestniczyć w treningach w czasie wakacji. Wyłacznie trenowaliśmy techniki z Jujitsu, Judo i Samoobrony. Z nożami itd. Osoba , u której teraz będziesz chciał trenować nie ma pojęcia o istnieniu takich technik - z całym szacunkiem dla niej.
Twierdzisz również , że się zatrzymałeś w rozwoju Aikido. Drogi Krzysztofie nie chodzi tu o sztukę walki jaką będziesz uprawiał , a o twój charakter i jego wielką zmienność jak również o wytrwałość w dążeniu do celu. Bez tych cech cokolwiek nie będziesz trenował przyjdzie moment, w którym się zatrzymasz i niczego więcej nie osiągniesz.
Post , do którego odniosły sie juz 3 osoby został przez mój błąd usuniety.
Poinformowałem juz Krzyśka o tym przeprosiłem i poprosiłem jednocześnie o kolejny wpis.