Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gotowanie
Autor Wiadomo¶ć
Danijo

Doł±czyła: 14 Mar 2009
Posty: 113
Sk±d: PorÄ™ba
Wysłany: 2011-08-30, 22:38   

Sul893 napisał/a:
A gdzie mięso? !


To przepis na krewetki Sensei'a :) Krewetki to mięso czy ryba, czy co? :-|
 
 
Sebastian ?liwi?ski
Administrator
Sensei SSWS


Doł±czył: 12 Lip 2007
Posty: 1430
Sk±d: Bytom
Wysłany: 2011-08-31, 08:38   

No dobra do tego wszystkiego nie zapomnij wrzucić krewetek w liczbie większej niż jedna czy dwie szt.

Oss 8-)
 
 
michalm


Doł±czył: 05 PaĽ 2008
Posty: 478
Sk±d: Siemonia
Wysłany: 2011-09-01, 08:46   

Proste??
Proste jest to:
Przesmażyć rozgnieciony czosnek (dużo... bardzo dużo..... cały jaki jest w sklepie :devil: ) na oliwie :-D lub oleju :evil: dodać białe wino - kieliszek, trochę bulionu szklanka i do tego wrzucić oparzone krewetki najlepiej obrane tylko z kawałkiem skorupki na ogonku i to wszystko razem dusić z 10-15 minut. Podawać z bagietką, która posłuży do wyczyszczenia z sosu talerzy, patelni.

Smacznego
 
 
Danijo

Doł±czyła: 14 Mar 2009
Posty: 113
Sk±d: PorÄ™ba
Wysłany: 2011-09-02, 13:47   

Michał, a to wino musi być jakieś specjalne..tzn. słodkie, półsłodkie itd.?
 
 
Sebastian ?liwi?ski
Administrator
Sensei SSWS


Doł±czył: 12 Lip 2007
Posty: 1430
Sk±d: Bytom
Wysłany: 2011-09-02, 13:49   

"platon" za 2,85 zeta :)

Oss 8-)
 
 
Danijo

Doł±czyła: 14 Mar 2009
Posty: 113
Sk±d: PorÄ™ba
Wysłany: 2011-09-02, 14:03   

Hmm.. nie jestem pewna czy dostanę tak wyśmienity trunek w Porębie..ale może coś wymyślę :)
 
 
michalm


Doł±czył: 05 PaĽ 2008
Posty: 478
Sk±d: Siemonia
Wysłany: 2011-09-03, 20:34   

Sebastian ĹšliwiĹ„ski napisał/a:
"platon" za 2,85 zeta :)

Oss 8-)


Może być Sofia za 8,50 :-P
Daria to powinno być wytrawne lub półwytrawne białe wino
 
 
Agnieszka
Agnieszka


Doł±czyła: 03 Lip 2009
Posty: 156
Sk±d: PorÄ™ba
Wysłany: 2011-11-06, 20:21   

Spagetti.
Ugotować makaron spagetti al dente.
Na patelnię łyżkę oliwy,2 ząbki czosnku zmiażdzone,trochę dobrego mięsa mielonego ,podsmażyć,dodać słoiczek sosu bolognese łowicz,poddusić.Dodać na ostatku bazylię świeżą,z doniczki.
Na talerzu podać;makaron,sos,posypać startym żółtym serem.
Do tego kieliszek wytreawnego czerwonego wina z Polo za 17,50.
Smacznego!
 
 
michalm


Doł±czył: 05 PaĽ 2008
Posty: 478
Sk±d: Siemonia
Wysłany: 2011-11-07, 08:09   

Spagetti??
Z wczoraj.
Czosnek przesmażyć na oleju z anchovies (czyt anszua totakie piekielnie słone fileciki ze śledzi wielkości małego palca) wrzucić resztę z puszki, dodać tuńczyka dodać kapary (można kupić anchowies z kaparami. Następnie pomidory (najlepiej oskórowane z puszki) ja użyłem oparzonych świeżych koncentrat to nie to samo. przyprawić i udusić.
Przyprawiam: oregano, bazylia, sól, pieprz, chili. Można zamiast albo obok bazylii dać łyżkę PESTO jest do kupienia gotowe
Makaron rzecz jasna al dente

Smacznego
 
 
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl created by enquish from Slums-Attack.org poprawka v1.1 by DRaGoN