Proste??
Proste jest to:
Przesmażyć rozgnieciony czosnek (dużo... bardzo dużo..... cały jaki jest w sklepie ) na oliwie lub oleju dodać białe wino - kieliszek, trochę bulionu szklanka i do tego wrzucić oparzone krewetki najlepiej obrane tylko z kawałkiem skorupki na ogonku i to wszystko razem dusić z 10-15 minut. Podawać z bagietką, która posłuży do wyczyszczenia z sosu talerzy, patelni.
Smacznego
Danijo
Doł±czyła: 14 Mar 2009 Posty: 113 Sk±d: PorÄ™ba
Wysłany: 2011-09-02, 13:47
Michał, a to wino musi być jakieś specjalne..tzn. słodkie, półsłodkie itd.?
Spagetti.
Ugotować makaron spagetti al dente.
Na patelnię łyżkę oliwy,2 ząbki czosnku zmiażdzone,trochę dobrego mięsa mielonego ,podsmażyć,dodać słoiczek sosu bolognese łowicz,poddusić.Dodać na ostatku bazylię świeżą,z doniczki.
Na talerzu podać;makaron,sos,posypać startym żółtym serem.
Do tego kieliszek wytreawnego czerwonego wina z Polo za 17,50.
Smacznego!
Spagetti??
Z wczoraj.
Czosnek przesmażyć na oleju z anchovies (czyt anszua totakie piekielnie słone fileciki ze śledzi wielkości małego palca) wrzucić resztę z puszki, dodać tuńczyka dodać kapary (można kupić anchowies z kaparami. Następnie pomidory (najlepiej oskórowane z puszki) ja użyłem oparzonych świeżych koncentrat to nie to samo. przyprawić i udusić.
Przyprawiam: oregano, bazylia, sól, pieprz, chili. Można zamiast albo obok bazylii dać łyżkę PESTO jest do kupienia gotowe
Makaron rzecz jasna al dente
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach